Διαμονή στο Χόρτο Πηλίου

Το Πήλιο είναι ένα πανέμορφο μέρος της Ελλάδας και αξίζει να το επισκεφτείτε όποια στιγμή του χρόνου θέλετε. Με πλούσια ιστορία και μυθολογία υπήρξε η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου, ο τόπος διαμονής των μυθικών κενταύρων και της αργοναυτικής εκστρατείας. Τα χωριά και οι γραφικοί οικισμοί του Πηλίου είναι διάσπαρτοι, χτισμένοι με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ανάμεσα σε πλακόστρωτα καλντερίμια, βρύσες και τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, διατηρώντας τις παραδόσεις και τα τοπικά έθιμα αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Το Πήλιο είναι ιδανικός προορισμός για ολόκληρο τον χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες μαγευτικές παραλίες που βρέχονται από το Αιγαίο ή τον Παγασητικό κολπο.

Το Χόρτο είναι ενα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Πήλιου, χτισμένο σε ενάν υπήνεμο όρμο, που βρέχεται απο τον Παγασητικό κόλπο. Η πλούσια βλάστηση και οι αιωνόβιες ελιές που φτάνουν μεχρι την θάλασσα, μαζί με τις παραλίες του, από τις ομορφότερες του Πηλίου, το κάνουν ιδανικό προορισμό διακοπών για τους λάτρεις της φύσης και της θάλασσας. Στή διαμονή σας στο Χόρτο θα βρείτε επίσης το εστιατόριο καφέ μπαρ 'Ευωχία' για να απολάυσετε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων των οποίων οι γεύσεις θα σας συναρπάσουν. Τα δωμάτια 'nicolas' θα κάνουν την διαμονή σας στο Πήλιο ευχάριστη, και θα αποτελέσουν την ιδανική βάση διαμονής για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε την μαγεία του Πηλίου.


Το Χόρτο Η Βρυσούλα του Χόρτου

Το Χόρτο από ψηλά Διαμονή 'nicolas' Ενοικιαζόμενα δωμάτια Χόρτο Πήλιο Ενα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Χόρτο Το πέρασμα από τα βραχάκια


Το Χόρτο

Η Βρυσούλα του Χόρτου

Το Χόρτο από ψηλά

Διαμονή 'nicolas' Ενοικιαζόμενα δωμάτια Χόρτο Πήλιο

Ενα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Χόρτο

Το πέρασμα από τα βραχάκια

Αξίζει να επισκεφτείτε:

 • Στο Χόρτο το λαογραφικό μουσείο Αγγελίνη όπου εκτίθενται παλιά ανιτκείμενα, βιβλία, και παλιές φωτογραφίες. Επίσης διοργανωνονται και εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής.

 • Το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου τις Παου (7km) το οποίο χτίστηκε κατα τον 15ο αιώνα και καταστράφηκε από τους Τούρκους το 1843 με εξαιρετικές μεταβυζαντινές τοιχογραφίες να κοσμούν τα νάρθηκα του ναού.

 • Στον Λαύκο (7km) μπορεί κανεις να επισκεφθεί το λαογραφικό μουσείο , το Φάμπειο μουσείο ζωγραφικής και το μουσείο ραδιοφώνου ‘Αντώνης Ταβάνης’.

 • Λίγο έξω από την Μηλίνα (3km) τα ερείπια της αρχαίας πόλης Ολιζών, που κατα τον Όμηρο με αρχηγό τον Φιλοκτήτη , πήρε μέρος στον τρωικό πόλεμο με επτά πλοία και 350 ερέτες και τοξότες. Η ‘Ολιζώνα’ αποτελεί πάντα σπουδαίο αρχαιολογικό μνημείο , εφόσον ο βασιλιάς της με το τόξο του Ηρακλή, κατάφερε να κυριέψει την Τροία και να αποτελέσει την υπόθεση στην τραγωδία του Σοφοκλή "Φιλοκτήτης".

 • Το βυζαντινό μοναστήρι των Αγίων Σαράντα στο νησάκι αλατάς.

 • Την Αργαλαστή (7km) με το επιβλητικό μαρμάρινο νεοκλασικό κωδωνοστάσιο της εκκλησίας, χτισμένο το 1913, κατ' απομίμηση του κωδωνοστασίου της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

 • Το Τρίκερι και στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι, το μοναστήρι της Παναγιάς Τρικεριώτισσας  που οικοδομήθηκε στο σημείο εύρεσης της θαυματουργού εικόνας (10-9-1825). Το τέμπλο είναι ξυλόγλυπτο και οι εικόνες βυζαντινής τεχνικής. 50 κελιά κυκλώνουν την εκκλησία προσμένοντας τους προσκυνητές.

Παραλίες:

Εκτός από τις πανέμορφες παραλες του Χόρτου υπάρχουν κοντά πολές άλλες πολλες που μπορεί κανεις να επισκευθεί.

 • Παραλία Πάου, εκπληκτική παραλία με βότσαλο και άμμο, υπήνεμη με καθαρά κρυστάλινα νερά του Παγασητικού κόλπου.

 • Παραλίες Καλάμου, αμμώδης υπήνεμες παραλίες του Παγασητικου κόλπου, πολύ κοντά στο Χόρτο.

 • Παραλία Ποτιστικά, Η παραλία της είναι αμμώδης, έχει μήκος 1 χλμ. και είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές.

 • Παραλία Μελανή, ίσως η ποιό όμορφη παραλία του Πηλίου με γαλαζοπράσσινα νερά και σχηματισμούς των βράχων μέσα στη θάλασσα.

 • Παραλία Πάλτσης, είναι από τις πιο γνωστές ανατολικές παραλίες του Πηλίου.

 • Παραλία Μικρου, το Μικρό είναι το όνομα από την πολύ όμορφη παραλία κοντά στο χωριό Πλατανιάς με φόντο τις Σποράδες.

Επιστροφή στην αρχική